Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Nationaldagsflygning

Publicerad: 4 juni, 2020 av Gunilla Dufour

Team 50 (en uppvisningsgrupp med piloter och veteranflygplan som en gång tjänstgjort i Flygvapnet) kommer på nationaldagen att genomföra en defileringsflygning runt Mälardalen och Stockholm. Den genomförs för att hedra alla Corona-offer i Sverige och samtidigt visa ödmjukhet och uppskattning till alla som sliter inom svensk sjukvård. Se HÄR

Det blir en klassisk passage av Flygvapnets monument på Karlaplan kl. 13.00. Rutten i sin helhet är preliminärt Västerås – Enköping – Uppsala – Arlanda – Stockholm – Skå Edeby – Strängnäs – Eskilstuna – Kvicksund – Västerås på en höjd av 500 meter.

Team 50 består av 5 st Saab Sk50 Safir. Arrangemanget sker tillsammans med Warbirds of Sweden i Göteborg.