Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Värd för SM 2020 efterlyses

Publicerad: 15 juni, 2020 av Gunilla Dufour

KSAK-M söker en klubb som vill vara värd för SM-tävlingarna i Precisionsflyg och Civil Flygfemkamp (CFFK) 2020. I Precisionsflyg ingår momenten färdberäkning, kartpreparering, navigationsflygning, spaning och precisionslandning.  I Civil Flygfemkamp tillkommer momenten bröstsim, punkt-orientering och terränglöpning.

Eftersom FSF inte sanktionerar några nationella mästerskap före den 15/7 så siktar vi på att evenemanget kommer att gå av stapeln någon gång under augusti månad.  Därför vill vi så snart som möjligt få kontakt med en klubb som kan tänka sig stå som värdklubb för dessa SM.

Vad innebär det att vara värdklubb? Klubben tar hand om marktjänsten d.v.s. hjälper till att arrangera boende för tävlande och centraltävlingsledning, ordnar med försäljning av fika och mat, ställer upp med lokaler och funktionärer samt hjälper oss kontakta den lokala orienteringsklubben och simhallen.

Vad gör KSAK-M?  KSAK-M sköter tävlingarna, lägger navigationsbanor, ordnar/markerar landningsstråk med hjälp av klubben, sköter sekretariat, tävlingsmaterial o.s.v.

Vad kan klubben tjäna på detta? Försäljning av mat, fika och kioskvaror och uthyrning av övernattningsrum o.d.

Hur går tävlingarna till? Läs vidare på www.ksak.se under Tävlingsflyg.

Är din klubb intresserad?  Kontakta då Håkan Carlsson hkan.carlsson@telia.com eller ring honom på +46070 55 95 822.