Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Ungdomslägret på Ålleberg blev en succé

Publicerad: 6 augusti, 2020 av Gunilla Dufour

Flygande lärare och markledare gav allt tillsammans med 12 härligt entusiastiska ungdomar i åldrarna 15 till 22 år på Ungdomslägret på Ålleberg den 27 juni – 4 juli.  Och samtliga elever kunde genomföra kursprogrammet mycket tack vare att vi hade bra flyglärare som hela tiden fick anpassa flygpassen efter hårda väder- och vind-förhållanden.

Ungdomsflyglägret, en introduktion till flyget, får en uppföljning 2021 med ambitionen att vi gör en fullt ut rikstäckande aktivitet under 2022.

Helt fantastiskt att se att ungdomarna upplevde att det var hur kul som helst att få både segel- och motorflyga vid ett och samma tillfälle. Och utifrån vår nya lärdom så känner KSAK och Segelflygförbundet att det är lyckosamt att samarbeta för att nå vår ambitionsnivå om 200 – 400 nya flygande medlemmar årligen. Med bäring på detta och ni är en kombinationsflygklubb, Segel- och UL, och har intresse av att vara värdar för ett ungdomsläger,  vänligen kontakta Lars-Christer för UL på 076-131 46 46, lars-christer@ksak.se , eller Henrik Svensson för Segelflyget på henrik.svensson@segelflyget.se

Du finner mer på KSAK facebook där du hittar korta notiser från varje flyglägerdag; se mer HÄR