Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Sveriges första certifierade flygteknikerna med behörighet på världens första normalklassade elflygplan

Publicerad: 15 oktober, 2020 av Maria Winkler

Stefan Johansson & Per Norén

Vi har fått Sveriges första certifierade flygteknikerna med behörighet på världens första normalklassade elflygplan Pipistrel Velis Electro. Dessa två fick sina behörigheter utfärdade av Transportstyrelsen i samband med att Green Flywayprojektet hade sin elflygdag och invigning av Green Flyways nya lokaler på Frösön Park vid Åre Östersund Airport. Där med har ytterligare en milstolpe för elflygets utveckling i Sverige och Norden passerats. Under skrivande stund kan vi notera att Transportstyrelsen kommer att certifiera ytterligare två el-flygtekniker i Aeroklubben i Göteborg, grattis säger vi!