Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Flygläger 2021

Publicerad: 13 november, 2020 av Maria Winkler

Mer information om lägret och hur du anmäler dig hittar du på gillaflyg.se

I sommar anordnar Segelflygförbundet och KSAK för andra året i rad ett utbildningsläger i segel och motorflyg på Ålleberg i Falköping. Detta läger vänder sig till ungdomar i åldrarna 16–22 år. Målet att du efter en veckas intensivutbildning med flyglärare kan fortsätta resan mot ett flygcertifikat på någon av våra klubbar, vare sig du väljer att segelflyga, motorflyga eller varför inte både och.  Efter kursen har du klarat av den första etappen av utbildningen till segelflygare och motorflygare med en blandning av teori och praktik. Detta gör att resan mot målet att ta flygcertifikatet blir kortare och mer lättåtkomligt.

Mål med kursen

Lägret riktar sig till ungdomar i åldern 16-22 år. Vi söker 10 stycken deltagare. Målet om du deltar en vecka är att du ska få flyga 14 flygningar (7 flygningar med segel och 7 med UL) på ca 20 minuter. Dock kan vid behov längre termikflygningar göras med segelflyg samt även en NAV flygning med UL som är på ca 45 min.Vi varvar teori som aerodynamik, flyglära, meteorologi, navigation, flygradio och flygfysiologi med praktisk flygundervisning under veckan. Du och dina kurskamrater kommer att delta i det dagliga markarbetet och med förberedelserna och driften av flygverksamheten för att lära dig hur det drivs säkert och effektivt. Vi siktar på att flyga så mycket vi kan, från morgon till kväll. Efter kursen har du en god grund att stå på för att sedan kunna fortsätta utbildningen fram till certifikat tillsammans med någon av våra klubbverksamheter

Praktisk information om lägret

Var?

Ålleberg

När?

Lördagen 3 juli – lördagen 10 juli 2021
Planen är att du anländer till Ålleberg lördag eftermiddag, med samling för middag kl. 18.00. Efter middagen samlas alla klockan 19.00 för kursstart med information om kurs och genomgång.
Söndag 4 juli börjar kursen och den planeras att avslutas på fredag eftermiddag med lördagen den 10 juli som reservdag.

Mer information kommer under våren och vi reserverar oss för eventuella mindre ändringar i planeringen.

Hur?

Vi kommer att arbeta med detaljplanering av lägret under våren. Räkna med att vi kommer att ha planerad aktivitet från morgon till kväll lägrets alla dagar. Framförallt så ska vi flyga så mycket vi kan, men självklart med uppehåll för måltider samt teori och föreläsningar och kanske lite andra spännande aktiviteter.

Pris

Priset är 15500 kronor.
Då ingår allt från mat och logi till teoripaket och 14 flygningar (7 flygningar med segel och 7 med UL).

Utskrivningsbar poster att sätta upp på klubben: Poster ungdomslägret

Ungdomslägret 2021