Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Måns Theorin – Årets Flygare 2020!

Publicerad: 20 januari, 2021 av Maria Winkler

KSAK utser varje år Årets Flygare. kandidaten ska ha utmärkt sig inom flyget på något sätt genom stora insatser under lång tid, uppmärksammade positiva insatser eller gjort en särskild insats det aktuella året. 

Måns Theorin är är ordförande i Aeroklubben och han har utsetts till Årets Flygare 2020 med följande motivering:

Måns är en framåtblickande styrelseordförande i den anrika och 2020 102 åriga Aeroklubben i Göteborg. Han är en visionär som engagerar sig i allmänflygets överlevnadsfrågor och verkar för utvecklandet av flygklubben. Han är den drivande personen bakom Aeroklubbens satsning på elflyget som en ”game changer” för klubbens medlemmar men lika viktigt något som tydligt kommer att bidra till att attraherar nya medlemmar. Därtill sprider han kunskap och medvetenhet om Flygklubben, elflyget och allmänflyget i stort. Måns har kraftfullt bidragit till att elflyget kommit in i finrummet genom att säkra statligt Klimatklivsstöd till investeringen i världens första EASA-certifierade elflygplan ”Pipistrel Velis Electro” samt laddstationer fördelade mellan Göteborg Säve, Borås och Fjällbacka. Utöver finansieringsfrågorna så är Måns drivande i arbetet med att i nära dialog med myndigheterna anpassa regelverket till de nya förutsättningarna som elflyget bidrar med. Måns är en sann aviatör samt en driven ledare och ett föredöme för oss alla!