Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Ny behörighet och utbildning för eldrivna icke-komplexa flygplan

Publicerad: 1 februari, 2021 av Maria Winkler

Transportstyrelsen har jobbat fram nya föreskrifter om behörighet och utbildning för eldrivna icke-komplexa flygplan. Bra jobbat säger vi på KSAK.

TS har beslutat om nya föreskrifter om behörighet och utbildning för eldrivna icke-komplexa flygplan, TSFS 2021:5, som träder i kraft den 26 februari 2021. Föreskrifter ska tillämpas i fråga om behörigheter för att framföra eldrivna icke-komplexa flygplan och för utbildning till sådana behörigheter.

Du hittar de nya föreskrifterna i Transportstyrelsens författningsdatabas. Föreskrifterna är ett komplement tills dess att EU-regler har tagits fram för elflyg vilket beräknas i nuläget komma under Q4 2022.