Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Välkommen Christer Harju som vår vikarierande skolchef!

Publicerad: 24 maj, 2021 av Emilie Larsson

Christer Harju tillträder som vikarierande skolchef 1 juli 2021, när Sofia är på mammaledighet

Kort sammanfattning av Christers flygerfarenhet

Christers flygintresse började med en provlektion på Bromma Flygskola 1984. Där och då förstod han vad han skulle göra resten av livet. Under åren fram till 1988 utbildade sig Christer till kommersiell pilot och flyglärare

Från 1987 till 2010 arbetade Christer som kommersiell pilot för svenska och utländska operatörer. Vid sidan av det kommersiella flygandet, arbetade han aktivt som flyglärare och kontrollant för Transportstyrelsen

Christers uppgift som flyglärare har alltid varit att uppmuntra, inspirera och engagera eleven att själv utvecklas till ett föredöme inom pilotkåren. Med goda förebilder skapas bra attityder, vilket är förutsättningen för en hållbar flygsäkerhetsvision

För elva år sedan återkallades Christers medicinska intyg efter en spridd hudcancer. Cancern behandlades framgångsrikt med strålning och cellgiftsbehandling, men han fick inte tillbaka det medicinska intyget

Sedan dess har Christer undervisat, föreläst och faciliterat om ”Den Mänskliga Faktorn” och sedan en tid tillbaka driver han även en YouTube-kanal, där han analyserar flyghaverier och incidenter ur ett ”Human Factors” perspektiv

Sedan tidigt nittiotal är Christer engagerad i en Saab Safir som är baserad på Skå Edeby. Numera sköter äldsta sonen flygandet och Christer åker med som passagerare

Christer bor tillsammans med sin tonårsdotter utanför Sigtuna. På fritiden trivs han väldigt bra ute i naturen, där han vandrar, cyklar och paddlar kajak

Välkommen till KSAK!