Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Vi är i vänteläge…

Publicerad: 24 maj, 2021 av Emilie Larsson

Det är vår när detta skrivs, men i år betyder våren mer än vad den gjort på mycket länge. Efter mer än ett år av pandemi och allt vad det har inneburit i form av restriktioner, hemarbete, tillfälliga lagar och mer ser vi ljuset i tunneln. Vaccinationerna har rullat igång och flera har fått sin första behandling, vissa båda.

Men vi är inte framme ännu. Smittspridningen i Sverige ligger fortsatt på en hög nivå och trycket på sjukvården är stort. Vi behöver alla dra vårt strå till stacken och göra uppoffringar.

Våren är flygtid och i år kanske lusten är större än vanligt att bege sig iväg tillsammans med vänner och bekanta till andra flygfält och klubbar. Privatflyget har haft en gynnsam utveckling under året som gått och självklart vill vi i flygklubbarna dra nytta av ett ökat intresse för vår hobby. Men vi måste ta vårt ansvar vi också. Som flygklubbar och piloter i KSAK representerar vi både en hobby och en samhällsnytta och vår verksamhet syns. Vi omfattas av de lagar och förordningar som finns i Sverige, och en av dessa lagar säger att tills vidare får vi inte lov att arrangera allmänna sammankomster med fler än åtta deltagare. Om allt vill sig väl är denna begränsning på väg bort, kanske har det redan aviserats när du läser detta.  Men till alla er som går i tankarna att arrangera fly-in, öppet hus mer mera, tänk efter före! Ingen av oss vill väl läsa i pressen om föreläggande mot flygklubbar för att man brutit mot pandemilagen.

Själv har jag arbetat hemifrån i mer än ett halvt år och jag är den första att erkänna att jag kommer att återvända till kontoret så fort som det bara går, för att få träffa kollegor, ta en kaffe tillsammans med någon och ha möten utan att stirra in i en kamera. Men jag har också många vänner och bekanta som har drabbats hårt av Corona och detta alldeles nyligen. Så håll ut, vi är i vänteläge men strax får vi ’klart landa’. Då kommer landnings-ölen att smaka extra bra!

 

Hans Pålsson, förbundsordförande KSAK/KSAK-M