Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Ungdomslägret blev återigen en succé!

Publicerad: 27 augusti, 2021 av Emilie Larsson

Att få vara med i detta härliga flygläger som genomfördes andra året i rad på Ålleberg för ungdomar är ett privilegium, på alla sätt. Att dela glädjen, utmaningen och utvecklingen med varje enskild individs framgångar är stort. Det är inte minst en mycket stark drivkraft till att jobba med målsättningen att alltid göra skillnad för allmänflyget.

Under första veckan i juli gav härligt entusiastiska ungdomar och kompetenta flyglärare allt för att få ett lyckat flygläger och inte minst för att få vara i luften. Samtliga deltagare kunde genomföra kursprogrammet tack vare dedikerade flyglärare och entusiastiska elever som hade lätt för att ta vara på sina talanger, både i luften och i skolbänken. Lägret kan ses som en introduktionskurs till att bli pilot.

Vi som har arrangerat flyglägret tackar först och främst våra flyglärare, Johan Ersson på segel, Fredrik Strömberg och Andreas Nilsson på UL, och naturligtvis elever med föräldrar som visat förtroende till oss som arrangerat kursen. Flygsportförbundet ställde också upp på bästa sätt tillsammans med KSAB Pilotshop. Inte minst önskar vi nämna Kjell Nordström som har varit drivande och delaktigt från första början till vårt gemensamma ungdomsläger.

Med på lägret var; Max Dahlberg, Dinos Admantius, Noel Bergvall, Liam Olsson, Elias Molin Berg, Maria Markusson, Adam Eriksson, Alfons Littmark, Harry Keyzer Forsby, Hampus Sandstedt och Elin Brugård. Flyglärare Fredrik Strömberg (UL), Johan Ersson (segel), Andreas Nilsson (UL), Bogserförarna Torgny Westling, Roland Timhede och Ingemar Landqvist, Lägerchef Henrik Svensson (segel) och Lars-Christer Andersson (funktionär).

Så kul!

Fler bilder och noteringar från ungdomslägret finner du på gillaflyg.se