Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Mats Johansson – Mannen bakom MJD Models – På Tekniska Museet onsdag den 22 september

Publicerad: 6 september, 2021 av Emilie Larsson

Välkommen till höstens första KSAK DM-föredrag där vi är tillbaka på Tekniska muséet – onsdag den 22 september.

Mats Johansson är välkänd i flygkretsar som mannen bakom MJD Models och skapare av bland annat den mycket detaljerade modellen av flygvapnets nedskjutna DC-3: Tp 79 nr. 79001 på Flygvapenmuseum. Mats har själv flugit i ca 30 år, både segel- och motorflyg. Han är också en gång vinnare av SFF´s Barkarbypriset med en Piper L-4 Cub.

Mats kommer att berätta om resa till Nya Zeeland 18/1-15/2 2020. Vi kommer att följa med på en flyghelg hos The Vintage Aviator Ltd – Världens främsta samling av WW1 flygplan på Hood Aerodrome som ägs av filmmogulen Sir Peter Jackson. Det blir en hel del fokus på dessa över 100 år gamla flygplans egenskaper och hur de byggs upp från originalritningar och hur man nyskapat motorer etc med reversed engineering. Vi kommer vidare att få höra om varför Sopwith Camel är så svårbemästrad, hur man hittat stöttorna till en Fe2B från 1916 på Ebay, och varför världens enda originalflygplan från WW1 en Hanroit HD1 flyger oförsäkrad och mycket mer.

Varmt välkomna till Tekniska Muséet onsdag den 22 september kl. 17.00 – du vet väl att du kan följa föredraget på KSAK DM Föredrag – KSAK/Motorflygförbundet