Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Flygklubben vill höja kvinnor till skyn: Intresset finns!

Publicerad: 24 september, 2021 av Emilie Larsson

Blekinge Flygklubb har fått mycket bra respons på rekryterings och medieaktivitet för flygklubben. Luften behöver bli mer jämställd för ser man till utfärdade privatflygarcertifikat i Sverige så är enbart 3,3 % utfärdade för kvinnor enligt Transportstyrelsen.

Intresset hos kvinnor som vill bli piloter finns. Sveriges Radio P4 har gjort ett reportage om Caroline Rosenqvist som just nu utbildar sig till pilot och på Blekinge Flygklubb i Kallinge vill man få in mer tjejer, det tycker både Caroline Rosenqvist och flygläraren Christian Darnell.

”Det hänger väl ihop med annat i samhället. Är det mansdominerat så blir det svårare för tjejer att komma in. Men det känns som att tjejer har intresse, de behöver bara komma hit och inse att det är görbart”, säger Caroline Rosenqvist.

Lyssna på intervjun från Sveriges Radio P4 och mer om Blekinge Flygklubb finner du HÄR