Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

”En flygplats som inte har kommersiell trafik har ändå en stor funktion i samhället”

Publicerad: 20 oktober, 2021 av Emilie Larsson

Skövde flygplats är än mer aktuell än någonsin vilket säkert ingen har missat då det föreligger ett hot om nedläggning. Det är ett hot som för oss som både tror på flyget men även har kunskap om behovet av mobilitet finner oförståeligt då flygplatser behövs.

Pandemin 2020 och 2021 har varit ett stålbad för svenska flygplatser. Nästan över en natt försvann all kommersiell trafik och vänthallar över hela landet gapade tomma. Under andra hälften av 2021 har flygresandet börjat återhämta sig men än är det långt kvar till att verksamheten når 2019 års volymer.

Läs mer om vad Hans Pålsson, ordförande i KSAK, har författat med flertalet publiceringar i lokalpress, se här!