Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Caroline- första kvinnan på 25 år att ta privatflyscertifikat i Blekinge flygklubb!

Publicerad: 26 november, 2021 av Emilie Larsson

För några veckor sedan fick P4 Blekinge följa med upp i luften tillsammans med en av få kvinnor som utbildar sig till pilot ju – nämligen Caroline Rosenqvist från Blekinge. Endast 3,3 procent av privatflygcertifikat i Sverige utfärdas till kvinnor och i och med Carolines lyckade uppflygning i onsdags blir den siffran en aning mer jämställd.

Ser man på hennes lyckade uppflygning med Blekingeögon så är hon faktiskt den första kvinnan som fått ett privatflygcertifikat från Blekinge flygklubb – på 25 år.

”Det har tagit ett tag att sjunka in – tog några dagar innan jag förstod vad jag har gjort. Det är mycket arbete bakom så det var skönt att komma hem och känna att man inte har lektioner ikväll”, berättar Caroline. ”Det var på tiden, men det är roligt att fler tjejer kommer in nu. Bland annat började två tjejer nyligen, varav en efter att hört inslaget i P4”, säger hon på frågan om hur det känns att ta emot certifikatet som första tjej på 25 år.