Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Visingsö Fly-In 6 och 7 augusti

Publicerad: 2 juni, 2022 av Carin Lindström

Visingsö Fly-In 6 och 7 augusti

I år satsar vi stort på vårt traditionsrika och roliga fly-in på Visingsö flygfält.
Evenemanget startar på lördagen kl 8 och slutar officiellt kl 15 på söndagen.

Alla är varmt välkomna.

Den som önskar övernatta, kan boka ett rum på öns hotell eller vandrarhem eller varför inte ta med ditt tält och sätta upp under vingen eller på en annan fin plats på flygfältet, då har du nära till allt.

Lördag, den 6 augusti

Välkomna från kl 8.

Var vänlig och maila om frukost önskas vid ankomst. visingso.flyin@jfk.nu

Prata flyg och ha kul tillsammans.

Serveringstält med lättare förtäring såsom korv, våfflor, kaffe & dricka finns båda dagar. Samt kött & potatissallad till lördagskvällens grillning.

En liten flygshow i luften planeras. JAS Gripen samt SK60 och lite till om vädret tillåter. Detaljer kommer senare. Stay tuned! Luftrumet över fältet kommer att stängas ner under tiden flygshowen. Information kommer även via NOTAM.

Traditionsenligt kör vi Ingrids tipspromenad innan vi startar grillningen på lördagskvällen.

Därefter fortsätter vi kvällen med prisutdelning för tipspromenaden samt trevligt umgänge så länge vi orkar.

Grillkväll för piloter och anhöriga – mat och god dricka kan man köpa i vårat serveringstält. Även här uppskattas information om man vill köpa maten från oss, så är det lättare för oss att planera. Tryck på knappen ”kommer” på Facebook eller skicka ett kort mail till visingso.flyin@jfk.nu.

 

Söndag, den 7 augusti

Efter ett uppfriskande morgondopp och frukost tillsammans (finns att köpa i tältet) så fortsätter vi dag två.

Fika? Inga problem. Vi är på plats även idag och serverar mat och dricka för en liten peng.

Från kl 10 till 14 planeras ”Spaka själv” för allmänheten som vill prova på att flyga själv. Två av våra duktiga lärare är på plats samt representanter från klubben som kan ge all info om hur man kan bli pilot. Kan man ha roligare ”spaka själv” med alla duktiga piloter runt om och alla fantastiska flygmaskiner på marken och i luften?

Lite praktisk info:

Glöm inte landningsavgiften 100:- eller mer, ange flygplanets reg.nummer. Swish eller kontant gäller. Vi kommer hjälpa till på plats.

Under Fly-in helgen är det fri flygplansparkering för alla besökande gäster.

Bana 01/19 kommer att vara stängd både lördag och söndag. Kolla NOTAM innan ankomst. Ropa upp Visingsö radio ca 10 nautiska mil från fältet, så vet vi att du kommer och hjälper till med information i god tid innan ankomst.

Som vid alla okontrollerade flygfält gäller standard proceduren för ankommande flygplan, som innebär överflygning tvärs banan på säker höjd (minimum 1000 ft ground) för kontroll av vindriktning samt därefter angöra landningsvarv i turordning. Glöm inte att lyssna av frekvens ”Visingsö radio 123,500” för trafikinformation.

Funktionärer från Jönköpings flygklubb kommer att finnas på marken för att hjälpa till efter landning vi svarar också på Visingsö radio 123,500.

 

Mvh Jönköpings flygklubb

Visingsö Fly-in 2022