Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

TSFS 2022:105 paragraf 19

Publicerad: 20 december, 2022 av Christer Harju

Här kommer ett förtydligande från Sandra Aldin på Transportstyrelsen, sektionen för flygutbildning

Skrivelsen i 2 kap. 19 § ändrades något efter att vi haft dialog med er under 2021, då ni även önskade att den flygtid som instruktör som erhållits med en FI(A) även skulle kunna omfatta tidskraven i denna paragraf.

 

Det innebär att från och med 15 januari 2023 kan upp till 10h (av de 15h) genomföras som instruktör på andra klasser eller typer som instruktören är behörig på och det inkluderar även tid som erhållits som instruktör med en FI(A) behörighet. Dock måste 5h ha förvärvats på NUF eller NLF inom de senast 12 månaderna. Jag kan även förtydliga att det inte måste vara 10h för varje klass eller typ som instruktören är behörig på, utan att det är totalttiden som instruktören måste ha.

 

Jag kan även passa på och nämna att vi precis lagt ut lite information på vår hemsida idag gällande ändringarna som kommer att komma, vilket ni finner här:

Ändring i Transportstyrelsens föreskrifter om UL-certifikat (TSFS 2021:26)