Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Tävlingsutskottet för KSAK-M vill få fler att tävla!

Publicerad: 9 februari, 2023 av Ann Swedberg

Under 2023 och 2024 kommer TU att driva ett projekt, som dels handlar om flygsäkerhet dels om att få fler att vilja börja tävla.

Sverige har tidigare varit ledande inom framför allt Precisionsflyg, men trots de fina resultaten på VM i Albi 2022 ser vi med oro på framtiden. Tillväxten av tävlingspiloter skulle behöva vara större. Därför vill vi skapa intresse för de tävlingsformer som finns och hjälpa intresserade klubbar och piloter att komma igång.

Helgen 14-15 januari hade vi en inspirationshelg, som samlade ett 30-tal piloter från klubbar runt om i Sverige, på plats i Västerås eller på distans via Teams. Detta första möte kommer att följas av fler, kanske kortare möten – mer specifikt inriktade på t.ex. en tävlingsform, men TU har även möjlighet att besöka klubbar runt om i Sverige för att hjälpa till med att komma igång.

Kontakta Håkan Carlsson på hkan.carlsson@telia.com Ann-Sophie Tersmeden på annso.tersmeden@gmail.com eller Håkan Sjöberg på hakan.sjoberg2@outlook.com