Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Teknisk Chef till KSAK

Publicerad: 22 februari, 2023 av Ann Swedberg

Du som är pensionerad eller aktiv i din yrkesroll och tycker om att arbeta med luftvärdighet – välkommen!

Hos oss får du vara med och bygga och verka för ett mer levande allmänflygsverige!

Nu söker vi en Teknisk Chef på halvtid, då vår nuvarande har bestämt sig att gå vidare som pensionär.
Du är en teknisk specialist som kan driva och utveckla vårt delegerande av ultralätta luftfartyg. Din uppgift blir att stärka vår närvaro och tekniskt kunnande inom allmänflygsverige. Det görs genom ett nära samarbete med flygplansägare, besiktningsmän och Transportstyrelsen. Du bör räkna med att vara på kansliet 2 dagar i veckan då du är en del av hela KSAK, men flexibilitet finns.

Du ansvarar bland annat för:

  • Ansvarar för luftvärdighet och teknisk dokumentation för ultralätta luftfartyg enligt Transportstyrelsen delegerande
  • För att besiktning och underhåll på UL görs enligt gällande föreskrifter
  • Upprätta och revidera procedurer för verksamheten, baserat på gällande föreskrifter från Transportstyrelsen, för publicering i UL handboken
  • Auktoriserar besiktningsmän
  • Håller årliga seminarier
  • Genomföra verksamhetskontroller

Mer om dig

Du har förmåga att fatta beslut och strukturera ditt arbete med erfarenhet av någon form av ärendehantering är självklart, åtminstone för oss. Vi ser att du har god förståelse för flygplansbestämmelser och är en serviceinriktad specialist inom flygplanstekniska frågor. Du kanske är eller har varit tekniker för flygplan eller helikopter. Förmodligen har du god kännedom om olika flygplanfabrikanter och modeller. För att lyckas behöver du vara tillgänglig, administrativ, organiserad och proaktiv. Du sprider gärna din kunskap till allmänflyget.

För att trivas hos oss gillar du att arbeta i en liten organisation där du genom din nyfikenhet och kreativitet är med och bygger vår framtid. Du håller dig uppdaterad i tekniska bestämmelser, brinner för flyg och kommunikation. Att vara lösningsorienterad är en framgångsfaktor. Att ha kunskap om och erfarenhet av normalklassade flygplan eller helikopter är meriterande.

Bli en av oss

Vi på Kungliga Svenska Aeroklubben, KSAK, är ett litet gäng nyfikna, passionerade och dedikerade specialister som gillar flyg, allt om flyg. En och annan generalist finns också på kansliet. Vårt varumärke och vår marknadsposition i kombination med möjligheten att påverka och förbättra är några av de främsta anledningarna till att du skall söka dig till oss.

Vi har en kultur som präglas av värme, nyfikenhet och proaktivitet – vi tror på att ha kul på jobbet samtidigt som vi är professionella.

Om KSAK

Kungliga Svenska Aeroklubben (KSAK) och KSAK Motorflygförbund (KSAK-M) är paraplyorganisationer för landets motorflygklubbar. Här jobbar du för att ta tillvara allmänflygets piloter och flygklubbarnas intressen. Vi har också myndighetsuppdrag som relateras till ovan tjänst som Teknisk Chef. Mer om oss, läs mer på www.ksak.se

Nu måste du ju ansöka!

Om du vill veta mer om hur det är att vara en del av KSAK eller söka halvtidstjänsten som Teknisk Chef får du gärna kontakta mig direkt, Lars-Christer Andersson, Generalsekreterare,
på telefon 076-131 46 46.

Varmt välkommen med din ansökan som skickas till lars-christer@ksak.se senast den 19 april! Urval kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan.