Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Digitala Skolprov

Publicerad: 25 december, 2023 av Christer Harju

I samarbete med www.flygcert.com kör vi en testperiod med digitala Skolprov och digital loggning av utbildningstid fram till 2024-07-31. Det är fem lokala utbildningsplatser som har anmält intresse:
– Kristianstad Flygklubb
– Norrköpings Automobil & Flygklubb
– Swedish Ultra Flyers
– Söderslätts Flygklubb
– Örebro Flygklubb
Proven är designade som Skolprov för LAPL/PPL, men vissa prov är anpassade för UL-Certifikat, dock med 80% som minimum rätt svar. Några klubbar har redan kört några skarpa prov med varierande resultat. De lokala utbildningsledarna som har kört Skolproven digitalt, upplever dock att de behöver skärpa undervisningen något för att möta kraven, vilket ökar flygsäkerheten. Gyroplan kommer att finnas tillgängligt inom en snar framtid. EK-provet finns även digitalt. Syftet med samarbetet är att leva upp till Transportstyrelsens krav på att Skolchefen har en uppdatering över elevernas framgång.

Länk till inloggning: https://ulskolan.ksak.se/sv/