Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Introduktionskurs – flygläger sommaren 2022

Häng med på ungdomsläger sommaren 2022 – ett minne för livet!
I sommar anordnar Segelflygförbundet och KSAK för tredje året i rad ett utbildningsläger i segel och motorflyg. I år kommer lägret att genomföras hos Borås Segelflygklubb– och Ultralätt flygklubb i Borås och hos ÖSFK på Vängsö som ligger utanför Gnesta.
Dessa läger vänder sig till ungdomar i åldrarna 16–22 år. Målet att du efter en veckas intensivutbildning med flyglärare kan fortsätta resan mot ett flygcertifikat på någon av våra klubbar, vare sig du väljer att segelflyga, motorflyga eller varför inte både och.  Efter kursen har du klarat av den första etappen av utbildningen till segelflygare och motorflygare med en blandning av teori och praktik. Detta gör att resan mot målet att ta flygcertifikatet blir kortare och mer lättåtkomligt.

Lägret vänder sig till ungdomar i åldrarna 16–22 år. Målet är att du efter en veckas intensivutbildning med flyglärare kan fortsätta resan mot ett flygcertifikat på någon av våra klubbar, vare sig du väljer att fortsätta segelflyg, motorflyg eller varför inte både och.

Efter kursen har du klarat av den första etappen av utbildningen till segelflygare och motorflygare med en blandning av teori och praktik. Detta gör att resan mot målet att ta flygcertifikatet blir kortare och mer lättåtkomligt.

Mål med kursen
Mål med kursen är att du ska få flyga 14 flygningar (7 flygningar med segel och 7 med UL) på ca 20 minuter. Dock kan vid behov längre termikflygningar göras med segelflyg samt även en NAV flygning med UL som är på ca 45 min.

Vi varvar teori som aerodynamik, flyglära, meteorologi, navigation, flygradio och flygfysiologi med praktisk flygundervisning under veckan. Du och dina kurskamrater kommer att delta i det dagliga markarbetet och med förberedelserna och driften av flygverksamheten för att lära dig hur det drivs säkert och effektivt. Vi siktar på att flyga så mycket vi kan, från morgon till kväll. Efter kursen har du en god grund att stå på för att sedan kunna fortsätta utbildningen fram till certifikat tillsammans med någon av våra klubbverksamheter

Till vem?
Lägret riktar sig till ungdomar i åldern 16-22 år. Vi söker ca 10 stycken deltagare. Målet om du deltar en vecka är att du ska få flyga 14 flygningar (7 flygningar med segel och 7 med UL) på ca 20 minuter. Dock kan vid behov längre termikflygningar göras med segelflyg samt även en NAV flygning med UL som är på ca 45 min. Vi varvar teori som aerodynamik, flyglära, meteorologi, navigation, flygradio och flygfysiologi med praktisk flygundervisning under veckan. Du och dina kurskamrater kommer att delta i det dagliga markarbetet och med förberedelserna och driften av flygverksamheten för att lära dig hur det drivs säkert och effektivt. Vi siktar på att flyga så mycket vi kan, från morgon till kväll. Efter kursen har du en god grund att stå på för att sedan kunna fortsätta utbildningen fram till certifikat tillsammans med någon av våra klubbverksamheter

Praktisk information om lägret

Var och när?
Borås; Söndag den 26 juni – lördag den 2 juli 2022
eller
Vängsö/Gnesta; Söndag den 31 juli – lördag den 6 augusti 2022

Planen är att du anländer till Borås eller till Gnesta lördag eftermiddag, med samling för middag kl. ca 18.00. Efter middagen samlas alla klockan ca 19.00 för kursstart med information om kurs och genomgång.
På söndag börjar kursen och den planeras att avslutas på lördag eftermiddag med söndag som reservdag. Mer information kommer under våren och vi reserverar oss för eventuella mindre ändringar i planeringen.

Hur?
Vi kommer att arbeta med detaljplanering av båda lägren under våren. Räkna med att vi kommer att ha planerad aktivitet från morgon till kväll lägrets alla dagar. Framförallt så ska vi flyga så mycket vi kan, men självklart med uppehåll för måltider samt teori och föreläsningar och kanske lite andra roliga och spännande aktiviteter.

Avgift
Avgiften för lägret är 15 900 kronor.
Då ingår allt från mat och logi till teoripaket och 14 flygningar (7 flygningar med segel och 7 med UL).

Intresseanmälan – ej bindande
Intresseanmälan skickas till; lars-christer@ksak.se Berätta gärna vilken plats och tid som passar dig bäst. Välkommen till ditt livs äventyr! För frågor, funderingar eller önskemål ringer du 076-131 46 46

Publicerad: 12 december, 2019 av Maria Winkler
Senast ändrad: 2 maj, 2022 av Carin Lindström