Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Grundkurs för motorflygchefer och biträdande motorflygchefer

KSAK-M genomför kurs för motorflygchefer lördag och söndag den 29 februari – 1 mars i Alvik. Rolf Björkman håller i kursen med GS medverkan.

Kursen riktar sig till alla flygklubbar och skall vara en hjälp för motorflygchefer och biträdande att hantera sin roll och lösa problem som finns eller kan komma i klubben. Kursen är ett krav för motorflygchef eller biträdande med bruksflygtillstånd/Flygsäkerhetsmässiga villkor utfärdat av KSAK-M.

För vem: Motorflygchefer och biträdande motorflygchefer eller blivande som tidigare inte genomfört kurs i KSAK-M regi. Annan person i en klubb kan ha motsvarande funktion. Klubbar med KSAK Flygsäkerhetsmässiga villkor (idag bruksflygtillstånd) ska ha minst en av befattningshavarna som gått sådan kurs. Alla klubbar bör dock ha motorflygchef med utbildning. Kursens huvudinriktning är att behandla den ledarroll som motorflygchefen har och hur du arbetar med klubbens flygsäkerhet. Din anmälan ska vara sanktionerad av ordförande i klubben.

När: Lördag och söndag, 29 februari – 1 mars 2020.

Var: Scandic Alvik och KSAK Kansliet, Gustavslundsvägen 137, 5tr i Alvik, Stockholm

Kostnad: Kursen är kostnadsfri, men för mat och logi betalar den enskilde ett paket om 2 295 kr. Om rum ej utnyttjas reduceras priset. För den som inte deltar i middag lördag kväll reduceras priset. Bindande beställning görs vid slutlig anmälan.

Parkeringsplatser finns i området och hos Scandic Alvik (ca 100 kr utomhus och i garage ca 200 kr/dygn). Mer information om Scandic Alvik;  https://www.scandichotels.se/hotell/sverige/stockholm/scandic-alvik

Anmälan: Anmäl senast den 19 januari 2020. Vänligen skicka bekräftelse av ditt deltagande till lars-christer@ksak.se eller ring 076-131 46 46. Meddela om du avstår från rum och/eller middag. Kursen är begränsad till 25 deltagare. Denna tidiga anmälan krävs för att vi skall kunna acceptera hotellets offert. Du som redan anmält dig behöver inte anmäla dig igen.

Preliminär tidsplan

Lördag

  • 09.00-10.00                    Registrering och fika
  • 10.00-17.00                    Konferens med fika
  • 12.00-13.00                    Lunch
  • 18.00-                               Middag

Söndag

  • 08.30-14.30                    Konferens med fika
  • 12.00-13.00                    Lunch
  • 14.30-15.00                    Summering och avslutning

Ett mer detaljerat program för kursen kommer att skickas till deltagarna i mitten av november. Bland annat kommer vi att diskutera flygsäkerhetsmässiga villkor och nylansering av Flygsäkerhetsprogrammet, tidigare H50P, samt gruppövningar i flygsäkerhet.

För frågor vänligen kontakta undertecknad.

Välkomna!
Lars-Christer Andersson
076-131 46 46

Datum 29 feb – 1 mars