Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Ungdomsläger sommaren 2020

 

I sommar anordnar Segelflygförbundet och KSAK ett utbildningsläger i segel och motorflyg på Ålleberg i Falköping. Detta läger vänder sig till ungdomar i åldrarna 16–22 år. Målet att du efter en veckas intensivutbildning med flyglärare kan fortsätta resan mot ett flygcertifikat på någon av våra klubbar, vare sig du väljer att segelflyga, motorflyga eller varför inte både och.  Efter kursen har du klarat av den första etappen av utbildningen till segelflygare och motorflygare med en blandning av teori och praktik. Detta gör att resan mot målet att ta flygcertifikatet blir kortare och mer lättåtkomligt.

Målet med kursen

Lägret riktar sig till ungdomar i åldern 16-22 år. Målet om du deltar en vecka är att du ska få flyga 10 flygningar (5 flygningar med segel och 5 med UL) på ca 20 minuter om du väljer kursens Grundpaketet. Dock kan vid behov längre termikflygningar göras med segelflyg samt även en NAV flygning med UL som är på ca 45 min. Om du vill ha vårt utökade paket med 20 flygningar (10 flygningar med segel och 10 med UL, även här gäller samma tidsramar som ovan) går detta att få som tillval se mer under prissättning.

Vi varvar teori som aerodynamik, flyglära, meteorologi, navigation, flygradio och flygfysiologi med praktisk flygundervisning under veckan. Du och dina kurskamrater kommer att delta i det dagliga markarbetet och med förberedelserna och driften av flygverksamheten för att lära dig hur det drivs säkert och effektivt. Vi siktar på att flyga så mycket vi kan, från morgon till kväll. Efter kursen har du en god grund att stå på för att sedan kunna fortsätta utbildningen fram till certifikat tillsammans med någon av våra klubbverksamheter

Praktisk information om lägret

Var?
Ålleberg

När?
Lördagen 27 juni – lördagen 4 juli 2020

Planen är att du anländer till Ålleberg lördag eftermiddag, med samling för middag kl. 18.00. Efter middagen samlas alla klockan 19.00 för kursstart med information om kurs och genomgång.
Söndag 28 juni börjar kursen och den planareas att avslutas på fredag eftermiddag med lördagen den 4 juli som reservdag.

Mer information kommer under våren och vi reserverar oss för eventuella mindre ändringar i planeringen.

Hur?
Vi kommer att arbeta med detaljplanering av lägret under våren. Räkna med att vi kommer att ha planerad aktivitet från morgon till kväll lägrets alla dagar. Framförallt så ska vi flyga så mycket vi kan, men självklart med uppehåll för måltider samt teori och föreläsningar och kanske lite andra spännande aktiviteter.

Datum 27 juni – 4 juli