Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Lärarlyftet 2-3 oktober 2021

Äntligen är det dags att genomföra lärarlyftet som denna gång kommer hållas på Västerås Hässlö flygplats.

Under helgen varvar vi teori med praktik. Vi har tillgång till två flygplan, Dynamic och Skylane. Ni kommer flyga med erfarna flyglärare, samt med varandra. Ni kommer även få en introduktion i instrumentflygning i en IFR utrustad Cessna 172.

Tema:
• Inflygning på ny typ/klass. Vad säger bestämmelsen? Vad står det i KSAKs styrdokument? Vilken blankett ska vi använda? Vad är viktigt att tänka på?
• UL 600 kg
• Instrumentflygning

Blackwing kommer upp med en av deras maskiner och bjuder alla flyglärare på en demoflygning, med reservation för väder och andra omständigheter.

Vi bor på hotell Hässlö (https://www.hotelhasslo.se/). Middag och frukost äter vi på restaurang Officersmässen, som ligger i anslutning till hotell och klubblokalen (https://vo.lluvy.se/). Lunch äter vi i klubblokalen på Hässlö Flygförening (https://hasslo.org/). Fika finns tillgängligt i klubblokalen bägge dagarna.

Planering 2 oktober: 10.00-18.00, teori och flygning. 19.00 middag
Planering 3 oktober: 08.00 frukost. 09.00-16.00, teori och flygning

Du betalar ett självkostnadspris om 2 500 kr. I avgiften ingår: kursdeltagande, kost och logi,
och ca 2-3 timmars flygning, demoflygning av Blackwing

Anmälan görs senast måndagen den 6 september till: christer@ksak.se. Antal personer är begränsat till 10 UL-Flyglärare. Vi prioriterar de UL flyglärare som ännu inte medverkat på ett lärarlyft.
KSAK:s ambition med stöd av Transportstyrelsen är att varje UL flyglärare ska genomgå ett Lärarlyft minst vart 5:e år. Syftet är att höja kompetensen inom lärarkåren. Kursen är subventionerad av Transportstyrelsen och KSAK.

Ring eller mejla om du har några frågor:
E-post: christer@ksak.se
Mobil: 070-305 74 00

Datum 2 – 3 okt
Plats Västerås Hässlö Flygplats