Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Nordic Aero Expo i Eslöv 19 och 20 maj

Årets upplaga av Nordic Aero Expo bjöd på ett mycket bra väder och många flygintresserade.

Vi räknade till närmare 200 besökare med drygt 20 gästande flygplan på lördag och ca 15 på söndag vilket uppfattas som bra.

KSAK tillsammans med Pilotshop hade ett gemensamt tält för att möta våra medlemmar och kunder. Vi fick träffa de flesta av besökarna och samspråkade om klubbarnas önskemål och behov. Efter våra reflektioner, så här i efterhand, kan vi konstatera att kansliet har tillförsikt för framtiden då vi kan bidra till att skillnad för anslutna flygklubbar och dess medlemmar.

Uppslutningen på seminarierna var bra med hög kvalitet av åhörare. Våra föreläsare var Niklas Anderberg, BlackWing, Mercin Girgiel, Jeppesen, Hans Pålsson, KSAK som föreläste om UL 600 kg, Sven E Andersson också från KSAK som pratade Pinch Hitter och flygsäkerhet samt jag själv som talade om allmänflygets framtid och vårt mål att nå 6 000 flygcertifikat.

På plats var också 4 utställare; KSAK med Pilotshop, Jeppesen, BlackWing och Cirrus samt lokalt Unga Vingar.

Det kom långväga besökare från bl. a. Mellansels flygklubb som anlände med 3 UL kärror. Det är en mycket aktiv flygklubb med huvudsak ultralätta flygplan. Förnärvarande är det 15 privata kärror, 2 klubbkärror samt 2 normalklassade och en helikopter. Klubben gör minst en långresa varje år med oftast 4 plan där de för det mesta flyger rote. I år lades resan till Nordic Aero Expo i Eslöv. Det blev en mycket fin flygtur med mellanlandning och övernattning på Ålleberg, där de blev väl mottagna. Restaurangen gjorde räkmackor till samtliga inför hemfärden. Räksmörgåsarna intogs på Visingsö. Vidare planeras det för en resa till blir det i år, kräftstjärtsvängen i Siljansnäs samt Dala Järna. Där lär vi ses igen.

Vi träffade även gästande piloter från Aeroklubben i Göteborg som kom med en Cessna 172:a och Piper Archer. Vi träffade bl. a. Sven Rolandsson, Stefan Gudmundsson och Olof Skalare med klubbkamrater.

Slutligen tackar vi Lennart Arvidsson för hans outtömliga engagemang i Nordic Aero Expo.

Hälsningar från kansliet

På plats var Hans Pålsson, Sven E Andersson, Franz Heinel och Lars-Christer

Bilden; Grabbarna som flög till flygträffen i Eslöv från vänster; Stieg Lindqvist, Arne Sjöblom, Ulf Jansson , Lars Arnqvist, Mats Svensson, Anders Sjöblom och Kjell Lundqvist (ej med på bild).

Publicerad: 13 juni, 2018 av Lars-Christer Andersson