Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Vill du göra skillnad som vår nye Teknisk Chef?

Hos oss får du vara med och bygga och verka för ett mer levande allmänflygsverige!

Bli en av oss

Vi på Kungliga Svenska Aeroklubben, KSAK, är ett litet gäng nyfikna, passionerade och dedikerade specialister som gillar flyg, allt om flyg. En och annan generalist finns också på kansliet. Vårt varumärke och vår marknadsposition i kombination med möjligheten att påverka och förbättra är några av de främsta anledningarna till att du skall söka dig till oss.

Vi har en kultur som präglas av värme, nyfikenhet och proaktivitet – vi tror på att ha kul på jobbet samtidigt som vi är professionella.

Är du vår nya kollega?

Då Matti Sipilä, vår nuvarande Teknisk Chef har bestämt sig att gå i pension, söker vi nu hans efterträdare. Du är en teknisk specialist som tillsammans med oss kan driva och utveckla vårt UL-delegerande, både operativt och strategiskt.

Din uppgift blir att stärka vår närvaro och tekniskt kunnande inom allmänflygsverige. Det görs genom ett nära samarbete med flygplanägare, besiktningsmän och Transportstyrelsen. Du ansvarar bland annat för:

  • För att besiktning och underhåll på UL görs enligt gällande föreskrifter
  • Upprätta och revidera procedurer för verksamheten, baserat på gällande föreskrifter från Transportstyrelsen, för publicering i UL handboken
  • Auktoriserar besiktningsmän enligt procedur i UL handboken
  • Håller årliga seminarier för besiktningsmännen

Mer om dig

Att du har förmåga att fatta beslut och strukturera ditt arbete med erfarenhet av någon form av ärendehantering är självklart, åtminstone för oss. Vi ser att du har god förståelse för flygplansbestämmelser och är en serviceinriktad specialist inom flygplanstekniska frågor. Förmodligen har du god kännedom om flygplanstillverkare och flygplanindivider. För att lyckas behöver du vara pedagogisk, administrativ, organiserad och proaktiv. Du sprider gärna din kunskap till allmänflyget.

För att trivas hos oss gillar du att arbeta i en utvecklingsorganisation där du genom din nyfikenhet och kreativitet är med och bygger vår framtid. Du håller dig uppdaterad i tekniska bestämmelser, brinner för flyg och kommunikation. Att vara lösningsorienterad är en framgångsfaktor. Flygteknisk examen är önskvärd med erfarenhet från underhåll inom flyget. Du har ett förmodligen ett PPL och/eller UL-Behörighet. Ingenjörsexamen är meriterande.

Om KSAK

Kungliga Svenska Aeroklubben (KSAK) och KSAK Motorflygförbund (KSAK-M) är paraplyorganisationer för landets motorflygklubbar. Här jobbar du för att ta tillvara allmänflygets piloter och flygklubbarnas intressen. Vi har också myndighetsuppdrag som relateras till ovan tjänst som Teknisk Chef. Här följer exempel på vad KSAK arbetar med.

  • Bevakar och tar tillvara flygklubbars och medlemmars intressen relaterarat till allmänflyget.
  • Remissinstans mot Transportstyrelsen och regering/departement. Det kan röra sig om regeländringar, luftrum, avgifter, flygplansunderhåll med mera
  • Ansvarar för luftvärdighet och tekniskdokumentation för UL flygplan enligt Transportstyrelsen delegerande
  • Är landets Ultralättflygskola innebärande att vi är den formella UL-skolan och dess ledning och har ett antal lokala skolavdelningar inom flygklubbarna runt om i landet
  • Är ett grenförbund till Svenska Flygsportförbundet (FSF) som i sin tur är ett specialförbund till Riksidrottsförbundet. Därmed är anslutna flygklubbar i formell mening idrottsklubbar med de fördelar som följer med detta
  • Mer om oss www.ksak.se

 Nu måste du ju ansöka!

Om du vill veta mer om hur det är att vara en del av KSAK eller önskar få ytterligare information om tjänsten som Teknisk Chef får du gärna kontakta mig direkt – Lars-Christer Andersson, Generalsekreterare, på telefon 076-131 46 46.

Varmt välkommen med din ansökan till lars-christer@ksak.se senast den 28/2! Urval kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan.

Publicerad: 4 december, 2017 av Lars-Christer Andersson
Senast ändrad: 29 januari, 2018 av Hans Pålsson