Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

UPPDATERAD: 8.33 – Projektsajt nu uppe

Publicerad: 5 mars, 2017 av Hans Pålsson

Från och med 2018 är det krav på flygradio med 8.33 kHz kanalseparation för att flyga kontrollerat inom EU. Det här innebär att en stor mängd flygradios måste bytas ut – och det till en väldigt stor kostnad. För att skapa en möjlighet för flygplansägare att få tillbaka en del av denna kostnad, initierade IAOPA en sam-europeisk ansökan av medel från EU. Sverige deltar i denna ansökan. Nu finns projektportalen för ändamålet uppe, där det är meningen att all relevant information ska publiceras. Ansökan om pengar för radiobyte är tänkt att ske via denna portal. Med andra ord är 833.iaopa.eu ”platsen” att besöka under 2017!

Uppdatering 2017-03-06: KSAK har satt upp en informationssida rörande ansökan. Det är främst en sorts översättning & förtydligande av informationen från IAOPAs webbplats.