Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Adriana om Girl Power, pandemipåverkan och drivet att färdigställa pilotutbildningen!

Publicerad: 23 november, 2021 av Emilie Larsson

Minns ni vår artikel från ett år sedan om Adrianas resa till att bli pilot och hur girl power har hjälpt henne till att få sitt självförtroende och göra sin första soloflygning? Om ni inte har hunnit läsa om hennes historia som först blev ett misslyckande i USA och sedan gett flyget en andra chans i Sverige så kan ni göra det här:

Flyget behöver ännu mer girl power och det vill Adriana bidra med!

Efter Adrianas första soloflygning så blev det en självklarhet att Adriana skulle fortsätta med flygning livet ut, sista pusselbiten som saknades i hennes liv blev nu uppfylld. Eftersom det var senhöst så gick det inte att färdigställa den praktiska utbildningen i 2020. Adriana bestämde sig då för att ta en paus för att fokusera på att plugga klart den teoretiska utbildningen i stället.

Vi var mitt i en pandemi och flygteoriskolan ställde in klassrumsbundna lektionerna vilket gjorde att Adriana ramlade ur cirkeln och hamnade efter med plugget. Samtidigt så blev restriktionerna mer och mer tydliga under vintern viket gjorde att hon inte kunde fortsätta resa, gymma och dansa som var hennes primära återhämtningsmetoder, hon kunde bara jobba på redovisningsbyrån med det hon älskade och hjälpa entreprenörer i olika rådgivningsfrågor.

Under våren 2021 försökte Adriana plugga själv de kvarvarande ämnena men misslyckades, failat två gånger POF och AGK bland annat. Det gjorde att hon mådde ännu sämre, hon var inte van att misslyckas på teoretiskt plan, allt gick ju som på räls hela livet i den teoretiska världen. När hon väl fattade att det faktiskt inte går att plugga helt själv AGK och POF så fick hon tipset av hennes instruktör om att ta privata lektioner för att få det gjort. Sagt och gjort, Adriana anlitade en privat lärare och började komma vidare i plugget.

Tiden började bli knapp eftersom de 18 månader skulle ta slut i augusti 2021 så att för att färdigställa alla kvarvarande ämnena bestämde Adriana sig att låsa in sig i sin lägenhet, från Midsommar till mitten på augusti och plugga klart. Det gjorde Adriana och hon blev klar med hela teorin på gränsen, det var inte många dagar kvar tills hennes 18 månaders period skulle ta slut. Adrianas reflektion efter den stora insatsen är att för att vi ska lyckas med våra mål så är det viktigt att vi får fortsätta leva så som vi brukar göra, utan påtvingande restriktioner, eftersom det är viktigt att vi återhämtar oss för att kunna prestera högt. När Adriana inte fick gymma och dansa salsa som hon brukade göra så kunde hon inte återhämta sig och därmed hade hon svårt att fokusera och plugga klart teorin. Det hjälpte inte heller att Transportstyrelsen ställde många luriga frågor som var svårare än kursmaterialets innehåll.

När den teoretiska biten blev klar så hade Adriana stora förhoppningar på att bli färdig så snart som möjligt men då började hennes flyglärare vara otillgänglig pga det nya SAS ansträngda schemat plus att många gånger så var flygmaskinen överbokad så det tog lång tid tills Adriana fick färdigställa hela utbildningen och gå på sololångnav samt bli examinerad.

Men allt har ett slut! Efter att hon har ställts inför tuffa flygövningar hos Hässlö Flygförening så blev Adriana godkänd av bäste Bert-Ale Wåhlin den 13:e oktober.

”Det är det finaste som har hänt mig och för första gången i livet känner jag mig som en stor värdig vinnare ” säger hon själv.

Adriana väntar fortfarande på att få certifikatet skickat från Transportstyrelsen men har hunnit med en flygning ändå efter examinationen. Hon längtar nu efter de fina vinterdagarna för att få åka på flyin events och träffa andra flygentusiaster.

Adriana jobbar till vardags som revisorska och är auktoriserad redovisningskonsult och driver redovisningsbyrån 2Account AB sedan flera år tillbaka. Med unik erfarenhet från ekonomi och flyg så ska ni inte tveka att kontakta Adriana om ni behöver hjälp med redovisning/bokföring i flygklubben. Du når Adriana på adriana@2account.se eller på telefonnummer 0762 80 88 83.