Kungliga Svenska Aeroklubben

KSAK Motorflygförbundet
Stäng
Logga in

Årsstämmorna 2019

Publicerad: 25 mars, 2019 av Maria Winkler

I helgen hade Flygsportförbundet och KSAK/KSAK-M sina årsstämmor på Quality Hotel View i Malmö.

Flygsportförbundets årsstämma 2019-03-23

Anders Åkvist, ordförande i flygsportförbundet, öppnade stämman.

Anders Åkvist blev också omvald som ordförande och ny vice ordförande blev KSAK medlemmen Ann-Sophie Tersmeden som tävlar i motorflyg. Resterande styrelseval hittar du HÄR

Flygsportförbundets årsstämma satte standarden på helgen efter ett kort brandtal av valberedningen i flygsportförbundet. Talet som kändes väldigt spontant men ändå väl genomtänkt kom att handla Jämställdhet, allas lika värde och vikten av att behandla alla väl oavsett kön eller bakgrund.

Deras efterföljande föreläsningar handlade sedan om att lyfta ungdomar, jämställdhet och rekryteringen till flygsporten, högst aktuella ämnen!

Oscar Nilsson, juniorvärldsmästare i World Drone Racing

KSAK och KSAK-M årsstämmor 2019-03-24

Hans Pålsson, ordförande KSAK

Ordförande Hans Pålsson öppnade stämmorna. Och tack vare deltagarna och medlemmarna så blev årets stämmor lärorika och intressanta.

KSAK och KSAK-M årsstämmor hade ett deltagande på ca 35 personer representerade av 19 klubbar.

Styrelsen för KSAK och KSAK-M är densamma som för 2018 med Hans Pålsson som ordförande. Fullständig lista på och kontaktuppgifter för styrelsen hittar du HÄR

Styrelsen proposition för KSAK-M där årsavgiften för 2020 höjs med 10 kronor godkändes av stämman och den gemensamma summan för årsavgifterna fastslogs därför till 530 kronor.

Vi kommer inom kort att publicera årets protokoll och möteshandlingar och då kommer vi länka dom här.

Efter stämmans slut så hölls en prisutdelning och därefter årets motorflygkonferens. På motorflygkonferensen presenterades fyra intressanta föreläsningar, alla i framtidens anda.

Prisutdelning

Det delades ut guldmedaljer till Årets Flygare Sofia Jonsson samt till Ulf Ericsson och Percy Lundberg för lång och trogen tjänst inom allmänflyget. Tävlingsdiplom och KSAK:s vandringspokal delades också ut och där kammade Lars-Inge Karlsson, från Gävlebygdens flygklubb, hem allt förutom Riksnavigering klass två där Andreas Söder stod högst upp på prispallen.

Motorflygkonferensen

Dagens rockstjärnor vart utan tvekan Mauritz Andersson och Erik Wiberg som pratade om Svenskt elflyg. Mauritz Andersson kommer från ELISE och talade om elektrisk flygindustri och flyginfrastruktur i Sverige och Erik Wiberg från Katla Aero berättade om deras kommande eldrivna luftfartyg. Det var två föredrag med fart och som verkligen andades framtid. I stort sett alla i rummet var överens om att detta är ett arbete som ska fortgå och att elflyg är något att hålla ögonen på

Erik Wibergs presentation (delar av presentationen är bortplockade på grund av upphovsrättsliga skäl) hittar ni HÄR

Niklas Larsson, KSAK, höll sedan ett föredrag om Part M-Light och pratade kring frågan om det blir lättare att vara flygplansägare med de nya regelverken. Vill du läsa mer om Part M-Light så hittar du mer information HÄR

Som avslutning på konferensen berättade Lars-Christer Andersson om KSAK – en del av allmänflygets framtid. Slutsatsen är att alla piloter och flygintresserade måste stå enade för att kunna påverka bättre villkor för allmänflyget. KSAK är sina medlemmar och klubbar och det kommer alltid att komma i första hand.

KSAK tackar för det gångna året och för bra årsstämmor. Framtiden ser ljus ut – och det är ni medlemmar som gör den ljus!

Skrivet av: Maria Winkler

Årstämmorna 2019 är öppnade

Niklas Larsson, KSAK, berättar om Part M-Light

Lars-Christer Andersson, generalsekreterare KSAK, talar om allmänflygets framtid

Lars-Christer Andersson, KSAK, och Hans Dunder, KSAK, och mötets ordförande